#3: Theater van Argos

Vandaag maken we ons op voor de terugreis naar Eindhoven. De wekker gaat wederom te vroeg, maar we staan allemaal op tijd paraat om uit te checken in het hotel. Na een autorit van twee uur komen we aan op het vliegveld en gaan we het zonnige Griekenland verruilen voor de lentestorm in Nederland.

De laatste dagen hebben we in Nafplio doorgebracht. Na de regenachtige zondag was het maandag prachtig weer in Argos. Hier is het laatste theater te vinden waar we metingen doen tijdens onze expeditie. Dit theater wijkt in een aantal punten af van de theaters in Athene en Epidaurus. Ten eerste is dit theater in de slechtste staat van de drie, en daarnaast heeft het een afwijkende vorm. De plattegrond van de eerste twee theaters waren min of meer een halve cirkel, terwijl het theater in Argos meer leek op een gebogen rechthoek met een smalle basis ten opzichte van de hoogte. Ook was het theater in Argos met zijn 85 rijen het grootste theater waarin we gemeten hebben. Dit was voor ons getrainde traplopers natuurlijk geen probleem.

Omdat het theater relatief smal was hebben we besloten om vier lijnen te meten in het theater. Twee lijnen tot bovenin het theater en twee lijnen aan de zijkant van het theater waar de rijen een stuk korter zijn. Omdat de afstand van de geluidsbron tot de hoogste microfoon zo lang was hadden we een langer signaal nodig dan bij het theater van Epidaurus om een goede kwaliteit meting te kunnen verzekeren.

In eerste instantie was het plan om net als bij de vorige twee theaters een dag voorbereidingen te treffen op locatie en de dag erna te meten. Maar gezien het beperkte aantal lijnen dat we wilden meten hebben we besloten om dit beide op één dag te doen. Dus na een korte inspectie zijn vijf groepsleden teruggereden naar het hotel om de meetapparatuur op te halen. Als een geoliede machine werd daarna de meetopstelling neergezet en konden we beginnen met onze metingen.

Aan het einde van de dag toen we al onze metingen in Griekenland er op hadden zitten zaten we met een goed gevoel in het busje terug naar het hotel. Gisteren hadden we onze eerste (verdiende!) dag vrij in twee weken. Deze dag zijn we naar Mycenae gegaan om de overblijfselen van een 4000 jaar oude stad te bekijken. Daarna hebben we een heerlijke Griekse lunch gehad en zijn we terug gegaan naar Nafplio waar we aan de kust een lekker biertje hebben gedronken in de Griekse zon. ’s Avonds hebben we alle koffers weer gepakt en waren we klaar voor ons vertrek.

We kunnen terugkijken op een geslaagde expeditie! Nu kunnen we aan de slag met het analyseren van de bulk data die we vergaard hebben in Griekenland. Wanneer we resultaten hebben zullen we deze met jullie delen!

Geplaatst in Blogposts.